Pátranie po nezvestnom Slovákovi v Nepále je stále bez úspechu

07.05.2014 14:08
Pátranie po zmiznutom Slovákovi, ktorý sa 20. apríla stratil vo výške 4500 metrov v regióne Mount Everestu v Himalájach na nepálskej strane, neprinieslo žiadne hmatateľné výsledky.

 

"Pátranie ďalej prebieha, sme v kontakte s rodinou na dennej báze," dodal. Ministerstvo cestou slovenského veľvyslanectva v Naí Dillí požiadalo o medializáciu prípadu v indických aj nepálskych oznamovacích prostriedkoch, aby mohli občania v prípade, ak majú nejaké informácie, ich poskytnúť.

Žiadosť o zverejnenie údajov po pátraní dostali aj zastupiteľské úrady iných krajín akreditovaných v Nepále. "Pri pátraní boli vzaté do úvahy viaceré scenáre, žiadny z nich sa zatiaľ nepotvrdil," konštatoval Susko.

Podľa informácií TASR sa preverovalo, či mladý Slovák nespadol do rokliny, nenachádza sa v niektorom z budhistických kláštorov, prípadne či sa počas svojej túry nedostal až na čínsku stranu, kde ho mohli zadržať tamojšie úrady.

Muža, pochádzajúceho zo Želiezoviec, naposledy videli 20. apríla okolo 19.30 h v turistickej chate. Svoj osobný majetok, peniaze aj doklady nechal v izbe. V Nepále je tretíkrát. Tentoraz tam zavítal na svojej ceste okolo sveta, ktorú absolvuje na bicykli.





Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR